Vreau să fiu între cei 10

De curând, Tineretul Național Liberal, în premieră pentru România, a lansat campania internă pentru selecția celor 10 tineri care se vor afla pe lista PNL la alegerile europarlamentare din acest an. Ideea este foarte bună, dă frâu liber meritocrației, motiv pentru care m-a cucerit.

Mi-am depus candidatura, iar acum intru într-un ciclu electoral intern, dar sprijinit de toți cei care cred că, cel puțin pentru o perioada, locul meu poate fi acolo, în Parlamentul European.

Vă invit, așadar, să îmi acordați votul dumneavoastră de încredere, pentru a mă putea califica mai departe în competiția 10 pentru Europa!

Vă mulțumesc anticipat!

Pentru a mă vota, click AICI.

P.S. Formularul solicită CNP-ul pentru a nu exista varianta votului multiplu, deci pentru a elimina posibilitatea fraudelor online.

2013

A venit vremea unei scurte treceri în revistă a lui 2013. Început la Praga și încheiat la Cracovia, anul care tocmai a trecut a adus cu el multe provocări și tot atâtea reușite pe mai multe planuri: educațional, profesional, politic și cultural, dar mai ales familial!

În 2013 am finalizat cursurile Institutului Diplomatic Român, absolvindu-l la secția Politică Externă și Diplomație.

Pe parcursul întregului său mandat, am fost consilier pe probleme de artele spectacolului și media în cadrul cabinetului ministrului culturii, domnul Daniel Barbu. Am reprezentat ministerul în cadrul mai multor grupuri de lucru și comisii, dar și în cadrul Consiliului Administratorilor al Administrației Fondului Cultural Național și în Adunarea Generală a Asociaților din cadrul CNI-Coresi.

Colaborarea mea cu Uniunea Muzicienilor Interpreți din România a continuat și a culminat prin organizarea Galei UNIMIR, eveniment în cadrul căruia au fost premiate personalități precum Ion Caramitru, Aurelian Octav Popa, Ionuț Ștefănescu, Paul Staicu, Emil Simon ș.a. Mai important este că am reușit continuarea programului BURSELE UNIMIR și chiar creșterea acestora la suma de 1000 de euro/bursier (se oferă 6 burse). Anul acesta, UNIMIR a organizat prima ediție a Festivalului Internațional Gheorghe Zamfir la Sfântu Gheorghe și Centenarul Pavel Tornea la Târgu Mureș.

Punctul culminant din punct de vedere profesional l-am atins în lunile iulie-octombrie, perioadă în care am făcut parte din echipa de organizare a Festivalului Internațional George Enescu, cel mai mare eveniment cultural al României și festivalul de muzică clasică situat în top 5-ul mondial. Am avut onoarea să fiu, în continuare, mâna dreaptă a omului –orchestră (supranumit așa de către Forbes) Mihai Constantinescu, directorul executiv al festivalului. Mai mult sau mai puțin, i-am revăzut și am schimbat câteva cuvinte cu marii dirijori, soliști și actori ai lumii (Radu Lupu, Daniel Barenboim, Antonio Pappano, Alexandra Dariescu, Maxim Vengherov, Andrew Litton, Murray Perahia, Yuja Wang, Leo Hussain, John Malkovich ș.a.). Zile pline de responsabilități, epuizante, dar teribil de folositoare. Spun deseori că o ediție de festival Enescu înseamnă mai mult decât absolvirea unui master. A…și era să uit… Anul acesta, am lucrat în cadrul festivalului, cot la cot cu un foarte bun prieten, new-entry în acestă industrie, dar care s-a descurcat impecabil, Dorin Popovici, împreună cu care, la finalul evenimentului am reuși să aducem la Sfântu Gheorghe întreaga echipă organizatoare!

Pe plan politic, mi-am continuat activitatea în cadrul Biroului Național al TNL, coordonând Departamentul pentru Minorități Naționale, a cărui activitate a culminat cu redactarea și promovarea în Biroul Național a unei rezoluții prin care am reușit să echilibrăm spiritele extremiste antrenate în celebrul caz al bentiței tricolore din județul Covasna. La finalul anului, m-am înscris în competiția internă din cadrul TNL pentru ocuparea unuia din cele 10 locuri destinate tinerilor, pe lista PNL de la alegerile Europarlamentare care urmează să aibă loc anul acesta.

La începutul lunii martie, am luat parte cu plăcere la cea mai mare competiţie de Dezbateri Academice, Saint George City of Debate, organizată la Sfântu Gheorghe de bunul meu prieten Mădălin Guruianu.

Tot la Sfântu Gheorghe, am continuat seria de evenimente culturale dedicate promovării culturii de calitate. Astfel, în 2013, am reușit, alături Asociația Ecou și cei doi coordonatori ai săi, Mădălin Guruianu și Ujvarosi Alexandru, să îi aducem la Sfântu Gheorghe pe: Radu Beligan (spectacolul Confesiuni despre Artă și Viață), Mircea Vintilă, Corul Madrigal, Tania Popa (spectacolul Fata din Curcubeu), Teatrul Național de Operetă Ion Dacian și Opera Națională București (mini-stagiune cu 3 spectacole inedite jucate pe scena Teatrului Andrei Mureșanu și un recital cadou cu ocazia zilei naționale). În luna aprilie, la scurt timp după câștigarea Ursului de aur, filmul Poziția Copilului împreună cu o parte dintre protagoniști și trofeul orginal au ajuns la Sfântu Gheorghe. Pentru că deja este o tradiție, tot alături de ECOU, am organizat anul acesta campania ecologică și de responsabilizare Earth Hour și gala Viitori lideri ai Comunității.  Alături de colegii mei voluntari, în primăvară am Plantat fapte bune pe un deal de lângă localitetea Vâlcele, adică vreo câteva mii de copăcei.

În cadrul Zilelor Orașului Sfântu Gheorghe, am condus echipa din București în cadrul competiției de dezbateri: Capitala studenților – București vs. Cluj.

Finalul de an m-a adus acasă, unde pentru a opta oară am condus echipa de organizare a Poveștii din Ajun, un festival de comunitate foarte drag mie: 3 concerte în biserici și 2000 de spectatori. 8 concerte în scoli și 1800 de tineri colindați. Moș Crăciun a dus copiilor din Sfântu Gheorghe, Ozun, Hăghig, Iarăș, Olteni și Zagon 4500 de jucării și 1800 cărți de colorat. 60 de tineri români și maghiari au colindat 8 ore în autobuzele din Sfântu Gheorghe.

Am văzut multe spectacole anul acesta, la operă, la filarmonică, la teatru. În Cluj, București, Sfântu Gheorghe, Brașov, Sibiu, Galați, Târgu Mureș…  Dincolo de experiențele unice și inegalabile (repertoriu, calitate, abundență) din Festivalul Enescu, m-a marcat întâlnirea cu Gigi Căciuleanu și al său Mozart Steps, m-a fascinat Faust-ul lui Purcărete jucat la Sibiu și am fost impresionat de-a dreptul de The wall-ul lui Waters, adus la București în luna august.

Dacă 2012 mi-a arătat cât de vulnerabil sunt, 2013 m-a întărit şi echilibrat. Cel puţin pe plan personal-familial. La mijlocul anului, în apropierea zilei noastre de naştere, mi-am luat inima în dinţi şi m-am prezentat împreună cu un inel în faţa celei care, pe 21 iunie 2014 îmi va deveni soţie. Aşa cum am mai spus de multe ori, norocul îmi sta întotdeauna în cale. Ea a acceptat iar eu sunt fericit să întemeiem împreună o familie.

Vă urez un an bun!