Rezoluție

 

cu privire la gestionarea eronată a cazului elevei minore din Covasna

În contextul ocupării unui loc foarte important pe agenda publică a cazului elevei minore Sabina Elena de la Grupul Școlar „Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna, Biroul Politic al Tineretului Național Liberal, la propunerea Departamentului pentru Minorități Naționale, adoptă următoarea rezoluție în ședința din data de 30 martie 2013, de la Focșani:

Pentru dezastruoasa gestionare a situației si interzicerea dreptului de a purta însemne naționale, TNL cere demisia directorului Grupului Școlar „Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna și sancționarea exemplară a cadrului didactic care a recurs la un comportament eronat față de eleva Sabina Elena. Lipsa de comunicare și reacția târzie față de acest caz au dus la escaladarea unor curente anti-maghiare care nu reflectă situația reală a relațiilor româno-maghiare din România și instigă la xenofobie și șovinism de ambele părți. TNL se delimitează de astfel de reacții și susține în continuare buna conviețuire a românilor și maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș.

 

Pentru că la baza acestei situații, una din cauze este imixtiunea politicului în sistemul de educație, așa cum remarcă și raportul prezentat cu această ocazie chiar de către Inspectoratul Școlar Covasna, TNL cere demisia Inspectorului General al I.Ș.J. Covasna, doamna Kereszty Irma, membru UDMR și consilier județean al acestei formațiuni politice. Credem că amestecul politicului în sistemul educațional trebuie exclus la toate nivelele de conducere.  

Emil Pantelimon,

Coordonator Departamentul pentru Minorități Naționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *